Aile Danışmanlığı-Danışmanı

Meb onaylı Aile Danışmanlığı Eğitimi setifikası kursu uzaktan eğitim

Günümüzde gelişmiş ülkelerde bir meslek haline gelen aile danışmanlığı nedir sizce? Hiç düşündünüz’ mü zamanla artan boşanmaların önüne geçmek ve sağlam temeller üzerine evlilik düşünen gençlere yardımcı olmak onların ayaklarını yere sağlam basmasını sağlamak için onlara rehberlik edecek onlara evlilik hayatların’ da mutlu olmalarını sağlayacak bilgiler vermek destek olmak evlilik konusunda kafalarında oluşan sıkıntıları gidermek için görev yaparlar.

Günümüzde bilinçsizce ve bilgisizce yapılan evlilikler sağlam temel üzerine oturmuyor buda   boşanmaların artmasına zemin hazırlıyor özellikle ülkemizde son 10 yılda 1.2 Milyon çift boşandı bu artan boşanmalar beraberinde ruhsal çöküntü ve psikolojik bunalım getiriyor.

Özellikle bu boşanmalar sonucunda maalesef en çok etkilenen çocuklar oluyor büyüklerin aldığı bu kararlar onların küçük kalplerinde derin yaralar bırakmakta ve onları psikolojik bunalıma sürüklemekte anneleri ve babaları arasında bir seçim yapmak zorunda bırakıyor.

Zamanla büyüyen bu çocuklar ileride suç oranına karışıyor bu yüzden karışmasalar bile bu onları hayatlarının geri kalan kısımlarında olumsuz olarak etkilemekte maalesef.

Ülkemizde gittikçe yaygınlaşan boşanmalar mutsuz nesiller yetişmesine ve ülkemizin geleceği olan bu nesiller ülkemizin bekası açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.  Boşanmalar yarattığı olumsuz sonuç bununla’ da sınırlı kalmadığı gibi gençler arasında güvensizlik yaratarak evlenme oranlarını düşürerek ülkemizin geleceğinide tehlikeye atmaktadır.

Buradan hareketle Aile kurumunun korunması ve basit nedenlerle ortaya çıkan boşanmaların  önüne geçmek için yapılan düzenleme ile yeni bir birim oluşturulması için Aile ve sosyal politikalar bakanlığı’ nın girişimi üzerine Milli eğitim bakanlığı 15.11.2011 tarihinde Aile Danışmanlığı müfredatını yayınlayarak bu eğitimi Türkiye’de hayata geçirmiş oldu. Aile danışmanlığı yönetmeliği’de 04.09.2012 tarih ve 28401 sayısı ile resmi gazate’ de yayımlanarak hayata geçirilmiştir.

Bakanlık çok kapsamlı bir müfredat hazırlayarak pilot illerde kadın erkek ilişkileri ve çocuklar üzerine geniş değerlendirmelerin olduğu eğitimler verilmeye başlandı. Bu eğitimler sayesinde Aİle Danışmanları hem evlenmeyi düşünen gençlerimize yardımcı olmak hem’ de onlar çocuk yetiştirirken onlara yardım ederek çocuklarını daha iyi yetişmesini sağlamak için danışmanlık yapmaktadırlar.

Aile Danışmanı Kadın ve Erkeğin evlendikten sonra karşılaşılacak sorunlara karşı çözüm önerileri üreterek onların bu sorunlardan rahatça kurtulmasını sağlayarak   çiftlerin huzurlu ve mutlu bir şekilde ömür boyu geçinmelerini sağlarlar

Aile Danışmanı aynı zamanda    mutlu ilişkinin nasıl olacağını ve evlilik hukukunu çocuk haklarını çocuk psikolojisini öğrenerek bunlar hakkında bireyleri bilgilendirerek Karı Koca ilişkisinde ilerde yaşlandıklarında karşılaşacakları zorluklara karşı hazırlamak görevleri arasındadır.

Aile Danışmanı olmak için belli başlı bilgi donanım ve tecrübeye sahip olmak gerekiyor bu donanıma sahip olmak için ise iyi bir eğitim almak  gerekir bu eğitim için ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurslar düzenlenmekte olup bu kursların vereceği eğitim ile alacağımız sertifika ise bizim bu konu hakkında bilgi sahibi olduğumuzu kanıtlar niteliktedir.

MEB Onaylı Aile Danışmanlığı  sertifikası ile iş başvurularında bulunup bu işi yaparak hayatımızı sürdürebiliriz. Bu zamanda ise bu işi yapmak için gerekli koşullar mevcut olup sadece bu sertifikaya sahip olmamız gerekiyor bu sertifikayı alarak hem kamu kurumlarında hem de özel sektörde iş bulabiliriz.

Gelin size birazda aile danışmanlığının istihdam alanlarından biraz bahsedelim alacağımız MEB onaylı Aile Danışmanlığı sertifikası ile  Öncelikle yeni bir unvan ve ek gelire sahip olacaksınız. Aile Danışmanlığı Merkezi açabilir bu sayede kendi işinizi yapabilirsiniz Aile Danışmanlığı Merkezlerinde iş bulup çalışabilirsiniz Hastanelerde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın açacağı kadrolarda aile danışmanı olarak görev alabilirsiniz. Mahkemelerde bilirkişi olarak görev alabilir ve çalışırsınız. Huzurevlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, belediyeler bünyesindeki aile danışmanlığı birimlerinde aile danışmanlığı yapabilirsiniz. Kısacası hem kamu kurumlarında Hem de özel sektörde iş bulabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı-Danışmanı” üzerine bir yorum

  1. Aile danışmanlığı için vermiş olduğunuz eğitim ve destek için çok teşekkür ederim. Tüm dostlarıma sizi tavsiye ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir