İşaret Dili Tercümanlığı

İşaret dili Tercümanlığı

İşaret dili Tercümanlığı

İşaret Dili Tercümanlığı Nedir?

İşaret Dili Tercümanlığı, Temel İşaret Dili eğitiminin bir üst ve son  seviyesidir. Örnek vermek gerekirse iyi derecede İngilizce biliyor olabilirsiniz, fakat bölgesel farklılıklardan ve kullanıldığı alandan ötürü içerik eksikliği olduğu için her kelimeyi çeviremezsiniz. Bu durumda tercüme seviyesinde İngilizce bilmeniz gerekmektedir ve bunun için eğitime ihtiyaç duyarsınız.

Alacağınız bu eğitim size İngilizce olarak yazılmış bilimsel bir makaleyi dahi çevirebilme ve ders verecek derecede bilgiye sahip olmanızı sağlar. İşaret Dili Tercümanlığı eğitimi Türk İşaret dilinin son evresidir ve eğitimden sonra Tercümanlık yapabilecek kelimeleri ve cümle yapılarını öğrenerek, işaret dili kullanan tüm bireylerle sıkıntısız iletişim sağlayabilecek, onların hayatlarına dokunabileceksiniz. İşaret Dili Eğitmenliği yapmak için gerekli alt yapıyı almış olacaksınız.

İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi ile her türlü konuda işaret dili bilen bireylerle anlaşma gereksiniminde sizi çeviri yapabilecek düzeye getirmektedir. Türk İşaret Dilindeki harfleri ve işaretleri öğrenerek doğru uygulama yapabilecek, dil üzerinde tam hakimiyet sağlayabileceksiniz. Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra Temel İşaret Dili öğreticiliği yapacak kadar donanım sahibi olabileceksiniz.

Gereksinim duyulan her yerde iletişim sağlarken, engelli bireylerin kendini ifade etmekte zorlandığı tüm hareketlerin tam çevirisini yapacak derecede bilgi sahibi olabilirsiniz. Günlük hayatımızda her an karşımıza bir işitme engelli vatandaşımız çıkabilmekte. Gerek iş yerlerinde, gerekse sosyal hayatta onlara yardımcı olarak onların hayatlarını idame ettirmelerini kolaylaştırabilirsiniz.

İşaret Dili Tercümanlığı Ne İşe Yarar?

İşaret Dili Tercümanlığı iş olanakları olarak da temel seviye eğitim alanlara oranla daha yüksektir. İş yerlerine yapılan başvurularda temel seviye eğitimi almış diğer adaya nazaran tercümanlık eğitimi alan adaylar tercih edilmektedir.

İş başvuruları dışında gerekli görüldüğü takdirde belli kamu kurumlarında Bilir Kişi olarak  görev verilebilmektedir. Örnek olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan Tercümanlık alımlarına başvuru yapabilir,  Adliyelerde Bilir Kişi olarak görev yapabilir, Yeminli Tercümanlık, TV, Konferans, Seminer ya da toplu organizasyonlarda Tercümanlık yapabilirler. Tapu Kadastro, Belediye ve Noter vs gibi kurumlarda olası iletişim için işaret dili tercümanları tercih edilmektedir.

Bunlar dışında belediyelerin açmış olduğu kurslarda veya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme  genel müdürlüğü kontrolünde olan Halk Eğitim Merkezleri’nde İşaret Dili Öğretmeni olarak görevlendirilebilmektedir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Öğretim kurslarında hoca olarak atanabilmektedirler. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde eğitmen olarak görev yapabilirler. İşaret dili tercümanlığı eğitiminden sonra formasyon eğitimi alarak Üniversitelerde eğitmenlik yapan kişiler olduğu da söylenmektedir.  İş imkânları açısından ülkemizde  son yıllarda alınabilecek önemli bir eğitim ve sertifika programıdır.

İŞARET DİLİ TERCÜMANLIĞI EĞİTİMİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Nerden Alınır?

İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi sonunda alacağınız sertifika kesinlikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı olması önemlidir. Son yıllarda çeşitli kurumlar tarafından üniversite onaylı sertifika programları açılmaktadır, bu sertifika programları ile özel sektörde iş imkanı bulma ihtimali vardır ve inisiyatif tamamen işletme sahibindedir.

Kamu kurumlarında ve kamu kurumu ile anlaşmalı yerlerde geçerliliği yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı İşaret dili tercümanlığı sertifikası ömür boyu geçerli ve her türlü kamu kurumu veya özel kurumlar da geçerlidir. İşaret dili Tercümanlığı sertifikasını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lisanslı Özel Öğretim kurumları vermektedir. İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi ve sertifikası almayı düşünen kişilerin kayıt yaptırdığı kurumu Milli Eğitim Bakanlığından sorgulatarak olası maddi ve manevi kayıplardan kurtulabilirler.

 

Gerek engelli gerekse sağlıklı bireylerin hayatına artı değer katmak için son yıllarda alınabilecek en güzel eğitim ve sertifika programı İşaret Dili Tercümanlığı’dır.

İŞARET DİLİ TERCÜMANLIĞI EĞİTİMİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşaret Dili Tercümanlığı

işaret dili tercümanlığı eğitimi kursu

İşaret Tercümanlığı Kursu

Neden İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi ve Sertifikası?

İşaret Dili öğretmenliği yapmak için gerekli olan belge ve eğitimi alacaksınız. 

TV, konferans, sempozyum gibi yerlerde tercümanlık yapabilecek beceriyi kazanacaksınız.

Alacağınız bu eğitim ile Adliye, Emniyet ve Tapu Kadastro gibi birçok kurumda bilirkişi olarak çalışabilecek yeterliliğe sahip olabileceksiniz.

Eğitim sonunda alacağınız MEB Onaylı belge tüm resmi ve özel kurumlarda geçerli olup  Yurtdışında’da geçerlidir. 

Tercümanlık yapabilecek tüm kelimeleri ve cümle yapılarını öğreneceksiniz

İşitme engelli bireyler ile günlük iletişimi kurabilecek kelime dağarcığına sahip olursunuz

Türk işaret Dili dilbilgisi kurallarına hakim olursunuz

Basit düzey tercümanlık yapabilecek düzeye gelirsiniz.

Neler Öğreneceğim ?

İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Neleri İçeriyor?

Tercüme etme tercümanlık bilindiği gibi iki dil arasındaki aktarımdır. İngilizce bir romanın Türkçe aktarımı gibi. İşte işaret dili tercümanları da işitme veya konuşma engellerine sahip olan bireylerin işaret diliyle söylediklerini, işaret dilini bilmeyenlere sözlü ya da yazılı olarak aktarmaktadırlar.

Bu noktada İşaret dili tercümanlarının bazı görevleri ve sorumlulukları ortaya çıkmaktadır. Öncelikler bu kişiler meslek kurallarına uygun davranmalı, Kalite yönetim sistemine uygun çalışmalı, dil ve konuşma ile alakalı bozukluğu olan, işitme ve konuşma engelli bireylerin gramer ve yazım kurallarına uygun olarak işaret dili ile iletişim kurmalarını sağlamalı, işaret dilinin dilbilgisi kurallarına göre cümle yapılarını tanıtmalı ve ona uygun kullanmalı ve bilgilerin birleştirilmesini sağlayıp işaretleri tanıtmalıdır.

İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi sonunda mesleğe ait olan alandaki temel bilgilere ve becerilere, alanın gerektirmiş olduğu temel yeterliklere sahip bir birey haline gelecek, Türk İşaret dilindeki harfleri ve işaretleri öğrenip doğru uygulama yapabilecek, Türk İşaret Dilini öğretebilecek seviyede olacak ve istendiği zaman konu ile alakalı TİD’le yorum ve tercümanlık yapabileceksiniz.

TİD kurs programı, işitme yetersizliği ile dil ve konuşma yetersizliği olan bireylerin kişisel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla konuşma dilinden farklı olan fakat belli bir sistem içinde el ve vücut hareketleri ile mimiklerin kullanıldığı görsel bir dildir.

İşaret dili dünyada en çabuk öğrenilen dildir.

Bilinenin aksine İşaret Dili yalnızca el hareketlerinden oluşmaz. Yüz mimikleri de oldukça ekilidir.

İşaret dilleri de sözlü diller gibi gramer yapısına sahiptir.

Her ülkenin kendi işaret dili vardır.

Ülkeden ülkeye değişen işaret dilinin bölgelere göre farklılık gösteren aksan ve lehçeleri de vardır.

Öğrencilerimiz eğitim sonunda,

Temel İşaret Dili ile temel iletişim bilgi ve becerileri kazanabilecektir. Bu kapsamda; günlük yaşamında kullandığı besin, giyecek ve takı, eşya, taşıt, bitki ve hayvan, varlık, meslek, okul, eğitim, devlet, il isimleri ile trafik, spor, iklim-coğrafya ve zamanla ilgili terimleri, fiiller, sıfatlar ve zıt anlamlı kelimelerin işaretlerini hatasız olarak kullanabilecektir..

Günlük yaşamda kullanılan TİD cümlelerine ve karşılıklı konuşma kurallarına uygun cümleler kurabilecek ve uygulayabilecektir

Kurs programı ile bireylerin, TİD kullanarak işitme yetersizliği olan bireylerle iletişim kurabilmek için temel bilgi ve becerileri kazanması, yeniliğe ve değişime uyum sağlaması öngörülmektedir.

Türk İşaret Dili Sözlüğü için TIKLAYINIZ

Türk İşaret Dili nedir?

Eğitim Bilgileri!

Gereksinimler

  • Kimlik Fotokopisi
  • Diploma veya Öğrenci Belgesi
  • Vesikalık Fotoğraf

Durumu

  • Kontejan: Var
  • Eğitim Süreci: 3 ay
  • Sertifika: Milli Eğitim Bakanlığı
  • Kurs Puanı:100/95
  • Sınav Başarı Oranı: %98

Kursun Müfredatı