Oyun Terapisi Kursu
Çocuklar oyun oynamayı severler. Yetişkinler kadar duygularını anlayabilme ve konuşabilme becerileri gelişmemiştir. Bu nedenle, oyunun, çocuklara deneyimlerini ve duygularını ifade etme fırsatı sunduğundan iyileştirici bir özelliği vardır.
Çocuklar oyun ile dış dünyayı tanır, hayata dair denemeler yapar, hayal ile gerçeği ayırt edebilmeyi öğrenir. Siz de oyun terapisi eğitimi alarak fark yaratabilirsiniz.
- Kontejan: Var
- Eğitim Süreci: 4 ay
- Sertifika: Certificational
- Kitap Desteği: Var
- Kurs Puanı:100/98
- Sınav Başarı Oranı: %95
Neler Öğreneceğim ?
Teorik bilgi ve becerileri kazanmanın yanı sıra terapötik araç olarak oyun terapisi yöntemlerini kullanmayı öğreneceksiniz.
Oyun terapisinin terapötik bir araç olarak kullanılması hakkında temel bilgiler ve kuramsal yaklaşımları öğreneceksiniz.
Gereksinimler
- Kimlik Fotokopisi
- Diploma veya Öğrenci Belgesi
- Vesikalık Fotoğraf
Oyun terapisi eğitimimiz genel katılıma açıktır.
Açıklamalar
Oyun Terapisi Nedir?
Oyun çocuğun bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine yardımcı olmaktadır.Oyun terapisi, çocukların yaşadıkları dünya hakkında yeni şeyler öğrenmelerine, duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine, zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirmelerine, etkili sosyal beceriler geliştirmelerini, ilişkilerde güçlü bağlar kurabilmelerine yardımcı olur.
Çocuklar oyun ile dış dünyayı tanır, hayata dair denemeler yapar, hayal ile gerçeği ayırt edebilmeyi öğrenir. Kısacası hayatla mücadele etmeyi deneyimler. Bu anlamda oyun, çocukların duygu ve düşüncelerini kolaylıkla ifade edebildiği en uygun dildir. Oyun çocukların gelişimine katkıda bulunurken aynı zamanda mutlu eder.
Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay değildir. Oyun terapisi ile çocuklar kelimeleri kullanmak yerine oyun ve oyuncaklar aracılığıyla, kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında baş edemediği problemleri çözebilmeyi ve olumsuz davranışlarını değiştirebilmeyi öğrenir.
Oyun Terapisti Kimdir?
Oyun Terapisinin evdeki oyundan en temel farkı çocuğun oluşturduğu bu sembolik anlatımları okuyabilen bir terapistin orada olup onunla oynamasıdır.
Oyun terapisinde çocuğun tercih ettiği oyuncaklar, bu oyuncakların kullanılış şekli ve bu oyuncakların soyut/somut anlamları eğitimli bir oyun terapisti tarafından çözümlenir.
Terapist ile çocuğun arasında kurulan terapötik ilişki, yoğun duygusal tecrübeyi yansıtan oyunu oynarken, çocukların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Bu sayede, çocuklar travmatik deneyimlerini oyunlarında aktarırken eğitimli bir oyun terapisti iyileştirici tepkileri çocuğa verebilir.
Eğitimli bir oyun terapisti çocuk ile empati kurar. Çocuğun kendini anlaşılmış ve kabul görmüş hissetmesine, kontrol hissi ve farkındalık kazanmasına uygun ortamı sağlar. Oyun terapistinin sorumluluğu rehberlik yapmak ve yorumlamaktır.
Terapinin önemli unsurlarından biri ödüllendirmedir. Bu yolla çocuğa hangi davranışlarının uygun hangilerinin uygun olmadığı yönünde doğrudan mesaj verilir.
Çocuklar, evdeki veya okuldaki değişimlere adaptasyonda, aileden birinin ölümünde, ebeveyninin boşanmasında, zor dönemlerden geçebilirler. Bazı çocukların bu dönemlerde diğerlerinden daha çok desteğe ihtiyacı olur. Çocuğun hayatındaki ebeveyn, öğretmen veya başka bir yetişkin, çocuk hakkında endişe duyarsa, oyun terapisi yardımcı olabilir.
Bu Kursun Müfredatı
Oyun Terapisi Eğitimi Teorik Bilgiler
Oyun İşlevleri
Aile Oyun Terapisi
Psiko-Eğitsel Danışmanlık
Oyun Terapisi Uygulama Eğitimi