Arıcılık Kursu ve Sertifikası
Arıcılık kursu arıcılık yapmayı düşünen yada faal arıcılık yapanların katılabileceği bir eğitimdir. Arıcılık kursuna katılarak arıcılık sertifikasını alabilirsiniz. Arıcılığı faal olarak yapan kişilerin katılarak eğitimlerden edindiği bilgilerle daha modern ve verimli üretim yaparak ekonomik bir girdi sağlarlar. Arıcılık kursu ile sertifika sahibi olabilir ve tarım bakanlığı ve diğer resmi kurumların teşvik/hibe gibi programlarından faydalana bilirsiniz. Arıcılık sertifikası alarak arıcılık yaptığınızı belgeleyebilirsiniz.
Arıcılık Kursu
Arıcılık Kursu ile profesyonel arıcılığa ilk adımı atmış olacaksınız. Kurs da Arıcılık yapılırken çevrenizden duyduğunuz belki de yanlış yaptığınız bir çok şeyi akademik eğitmenlerimizden doğrusunun nasıl yapıldığını öğreneceksiniz.
Eğitimler ve sağladığımız dokümanlar önceden arıcılık yapmamış kişileri arıcılık yapabilecek düzeye getirmekte olduğu gibi halen arıcılık yapanlara da önemli bilgiler kazandırmaktadır. Arıcılığı daha bilinçli yapma yeteneği kazanacağınız gibi ekonomik kayıplarında oluşmasını engelleyebileceksiniz.
Arıcılık kursunu tamamladıktan sonra hastalıklarla mücadelede bilgi birikimi elde edip kolonilerinizin ömrünü uzatıp verimini arttıracaksınız. Arıcılık kursu ile birlikte modern çağımızın yöntem ekipmanları hakkında bilgi donanımınız en üst seviyeye ulaşacaktır.
Arıcılık Sertifikası
Arıcılık sertifikası nedir? ne işe yarar? Arıcılık sertifikası arıcılık yapacak kişilerin işin eğitimini alarak o işi yapabildiklerini belgelemeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bir belgedir. Milli Eğitim Bakanlığı MEB onaylı olarak verilen bu belge hem yurt içinde hem de yurtdışında geçerli olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı MEB onaylı bu belgeyi alabilmek için kişinin okur yazar olması yeterli oluyor.
MEB Milli Eğitim Bakanlığı onaylı arıcılık sertifikası ne işe yarar? MEB onaylı sertifika ile dönem dönem açılan Tarım bakanlığı, Belediye, Kosgeb, Kırsal Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği ile Dünya Bankası vb. teşvik ve hibelerinden yararlanabilirsiniz. Organik ve İyi tarım sertifikaları için başvurularda kullanılmaktadır. Arıcılık sertifikası ile bu işi hobi olarak yapmayı düşünenlere dahi belli desteklerden faydalanma yetisi kazandırmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı MEB Onaylı Arıcılık Sertifikası ve Kursu için Gereksinimler!
Kursiyerlerden başvuru esnasında istenilen belgeler aşağıdadır.
- Kimlik Fotokopisi
- 2 Adet Vesikalık Resim
- Sağlık Raporu
Arıcılık Kursu’nda neler öğreneceksiniz?
Arıcılık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun olarak ilgi gören tarımsal uğraşlardan biridir.
1- Arıcılığa başlarken neler yapmalıyız?
2- Arıcılıkta dikkat edilecek hususlar
3- Arı Kovanlarının yapısı
4- Arıcılıkta kullanılan malzemeler
5- Bal arılarının yapısı ve görevleri
6- Polinasyon ve Bal arılarının rolü
7- Bal arılarında iletişim nasıl gerçekleşir
8- Arıcılık tipleri
9- İlkbahar döneminde yapılacak çalışmalar
10- Bal mevsiminde yapılacak çalışmalar
11- Sonbahar döneminde yapılacak çalışmalar
12- Arı Kışlatma
13- Ana arı yetiştiriciliği nasıl yapılır
14- Arı Ürünleri ( Bal, Polen, Arı Sütü, Propolis, Arı Zehiri, Balmumu, Paket Arı)
15- Nektar ve Polenli Bitkiler nelerdir
16- Zirai mücadeleden arıları koruma yolları
17- Arı Hastalık ve Zararları
18- Arı Sakalı Yapımı
19- Arıcılıkla ilgili formlar