KVKK Kanunu ve KVKK Eğitimi

       KVKK Kanunu ve KVKK Eğitimi
Eğitimin Kazanımları

Uygulamalı K.V.K.K Eğitimimizin amacı, hazırlanan Kanun ile kişisel verilerin çağdaş standartlarda işlenmesi ve koruma altına alınması süreçlerinin yönetimi ile uyumlulaştırma konusunda uzmanlık eğitimidir. Alacağınız eğitim ile firmaların KVKK uyumlulaştırma ile VERBİS kaydının yapılması süreçlerinin yönetilmesi konusunda uzmanlaşacaksınız. Bu kapsamda eğitimlerimizin içeriğinde, kişisel verilerin işlenme şartları, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunma şartları ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esaslarını kursiyerlere kazandırmaktır. Ayrıca, kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasların da düzenlenmesi eğitimin amaçları arasında yer almaktadır.

KVKK Kanunu

  KVKK kanunu hakkında bilgi vermeden önce Kişisel verinin ne anlama geldiğini bilmemiz gerekir kişisel veri tanım olarak  kişilere ait olan bilgilerdir. Bu bilgiler kişiler için çok önemli olup başkaları tarafından ele geçirildiği taktirde usulsüz kullanıma sebep olabilir. Bu sonuçlara örnek verecek olursak mesela kredi kartı bilginizin başka kişilerin eline geçtiğini ele alalım eğer bu sahip olduğunu bilgiler art niyetli kişilerin eline geçtiği zaman sahip olduğunuz hesap üzerinden para çekimi yapılabilir. Kredi çekilebilir ve sizin üzerinize borç alınabilir.

  Başka bir örnek verecek olursak sosyal medyadaki fotoğraflarınız başka kişilerin eline geçtiği zaman sizin fotoğraflarınızı kullanarak  sahte sosyal medya hesapları ile başkalarını dolandırabilir. Burada en büyük mağduriyeti siz yaşarsınız böyle olumsuzlukların önüne geçmek adına ve AB uyum süreci kapsamında TBMM Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nu çıkarmıştır. Bu kanunun amacı Kişileri bu tarz mağduriyetten korumak ve bu tarz olayların önüne geçmektir.

KVKK Kanunun Kabulu.

  KVKK  Kanunu 24 Mart 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilerek kanunlaşmış ve 7 Nisan 2016 tarih ve 29677 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanunun aşağıdaki maddeleri yayımı tarihi olan 7 Nisan 2016’dan altı ay sonra 7 Ekim 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Bu kanun ile kişilerin bilgileri resmi  makamlarca koruma altına alınmıştır. Böylece yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçilmesi amaçlanmıştır.  Bu sayede kişilerin  yaşadığı olumsuzlukların etkisinin azaltılması, ortadan kaldırılması veya yaşanılan bu olumsuz etkilerden kaynaklı gelişmeler dolayısıyla Mağdur olan kişilerin tazminat davası açabilmesinin önü açılmıştır.

  KVKK Eğitimi ise bu kanunun işlerliğini artırmak bu sayede  kanunun yaptırım gücünü arttırarak insanların mağduriyetini engellemektir.

Uygulamalı kvkk uzmanlık eğitimi

Bu eğitimi kimler almalı;

1-) Hukuk Müşaviri ve Avukat

2-) Kişisel Veri Sorumluları

3-) İnsan Kaynakları uzmanı

4-) Bilgi İşlem Merkezi yöneticileri ve Bilgi İşlem çalışanları

5-) Çağrı karşılama personelleri

6-) Büro Personelleri

7-) Satış, İş Geliştirme ve Pazarlama bölüm yöneticileri ve personeli

😎 Hakla İlişkiler bölüm yöneticileri ve çalışanları,

9-) Bu konuda bilinçlenmek isteyen herkes

  KVKK Danışmanlığı Uzmanlık eğitimine katılabilirler. Bu  eğitimi alan kişiler kamu ve özel sektör fark etmeksizin her kurumda çalışabilirler. Böylece bu kişiler alıştıkları kuruma kişisel verilerini emanet eden müşterilerini veya personel adaylarının kişisel verilerini rahat bir şekilde muhafaza edebileceklerdir. Bu eğitim ile kişiler hem rahat bir şekilde bilgilerini korurken bu alanda uzmanlaşarak danışmanlık hizmetini verebilecekler böylece yeni istihdam alanları bulabilecekler.

KVKK Kanunu ve KVKK Eğitimi” üzerine 3 yorum

  • AB yasalarina uyum cercevesinde cikan bu kanunun Türkiye de uygulanmasi oncelikle herkes icin cok faydali , tabi devamli guncellemeleri islemleri farklilik gosterince sistemi A dan Z ye ogrenmek tum uygulamaya hakim olma ihtiyaci dogdu , Bu Uygulama egitimine katilim saglayinca bilmediklerimin bildiklerimden daha fazla oldugunu farkettim ve yapmis oldugum danismanliklarimda her konuya hakim oldum.icerigi tam anlamiyla yeterli olan bu egitime katilim sagladigim icin cok memnunum . KVKK ister mesleginiz olsun isterse kendinizi gelistirmek istiyorsaniz bu egitimi samimiyetle tavsiye ediyorum.

  • Kvkk hakkında her bilgiye internet üzerinden ulaşabiliyoruz fakat buradaki önemli olan kısım uygulaması. Uzun zamandan buyana araştırma içerisindeydim, tesadüfen sizin kurumunuzu tanıdım. Egitmeniniz tüm uygulamaya hakim ve bizlere çok kaliteli bir eğitim verdi. Şuan bir firmanın tüm kvkk ve verbis uyum sürecine hakimim. Çevreme özellikle sizi tavsiye ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now ButtonHEMEN ARA (09:00-18:30)