BİLGİSAYARLI MUHASEBE KURSU
İnsanlar iş bulmak, çalıştığı sektörlerde başarılı olmak için uğraşırlar. Bu yüzden ise kendilerini geliştirmeye mecburdurlar özellikle teknolojiyle iç içe olmak zorundadırlar çünkü günümüzde her şey teknoloji ile halledilmektedir o yüzden teknolojiyi bilmek zorundayız. Teknoloji bütün sektörlere girmiş bulunmaktadır bu teknolojinin temeli ise bilgisayar teknolojisidir. Bilgisayar teknolojisi ile pek çok şey yapabiliriz işlerimizi daha kısa sürede bitirilebiliriz ve kendimizi bu sayede geliştirebiliriz.
Bilgisayarın kolaylaştırdığı işlerden işler’ den biri ise Muhasebe işidir. Muhasebe işlerini Bilgisayar ile yapılması hem işlerin hızlı yapılması hem verilerin güvenli bir şekilde kaydedilmesini sağlar. Bilgisayarın çıkış noktasıda hesap üzerine kurgulanmış bir sistemdir. Hızla gelişen teknoloji ile bilgisayar işletim sistemi dışında daha detaylı programlar üretilmiş ve kullanıma sunulmuştur. Özellikle hemen her işletmenin ihtiyacı olan değişmez yazılımlar olarak öne çıkar muhasebe programları. Muhasebe programı kullanmayan bir işletme nerdeyse bulunmamaktadır. Peki sadece yazılımı bilmek yeterlimi? Maalesef yeterli değil temel muhasebe yada diğer adıyla Ön muhasebe bilmek gereklidir.
Peki Nedir Bilgisayarlı Muhasebe ?
Bilgisayarlı muhasebe, Temel olarak bilgisayar kullanımlı olan, Eta, Logo, Mikro ve Zirve programları ile işletmelerin ticari hayatlarını ve kamu ile olan ilişkilerini sistematik olarak devam ettirebilmeleri; işletmelerin finansal açıdan durumlarının tespiti ve gelecek süreçteki faaliyetlerinin planlanması için gereken bilgi ve raporların hazırlanmasının yapılmasına denmektedir. Bilgisayarlı Muhasebe bilgisi ile bütün sektörlerde iş bulabilir hem de kamu da çalışabilirsiniz.
Peki Nedir Bilgisayarlı Muhasebe Kursu ?
Ön muhasebe eğitimi ile başlayıp muhasebe programlarının kullanımının anlatıldığı eğitimdir. Temel giriş seviyesinde bilgisayar kullanmayı bilen herkes, Eta Ticari Muhasebe (Şirket veya kurumlara stok, cari, fatura, muhasebe, işletme defteri hesaplarını sistematik bir şekilde bilgisayar ortamında kayıtlanmasını sağlayan program), Logo Go Ticari Muhasebe (İşletmelerin e-Fatura (elektronik fatura) ve e-Defter (elektronik defter)’e geçiş süreçlerinde yardımcı olan, Firma açılması, Çalışma bilgilerinin oluşturulması, fişlerin doldurulması, stoklanma, stok tanımlarının yapılması, raporların incelenmesini sağlayan program), Mikro Ticari Muhasebe (işletmenin mali işlerinin verimli bir şekilde yöneten; faturaların, irsaliyelerin, çek ve senetlerin işlenme işlemi, banka hesaplarının takibi ve buna benzer mali işlerin raporlar halinde oluşturulabilmesi) ve Zirve Müşavir- Finansman programları öğretilerek, işletmelerin mali sorumluluklarını alarak anlık durum tespiti yapılarak, gelecek faaliyetlerin planlanması için gereken bilgi ve raporların hazırlama becerilerini kazandıran eğitim sürecidir bu süreci öğrenen kişiler hem kamu hem devlet de iş bulabilirler. Büro ortamında çalışma olanaklarına sahip olarak iş hayatlarında daha mutlu ve başarılı olabilirler.
Bilgisayarlı muhasebe kursunu alanların güncel, teknik ve teorik bilgiler aktarılarak; maliyet, pazarlama, dış ticaret, tek düzen hesap planlanması finansal raporlamalar gibi temel alanlara gerekli bilgi akışını profesyonel olarak sağlayabilmelerini hedeflemektedir.
BİLGİSAYARLI MUHASEBE KURSUNDA NELER ÖĞRENEBİLİRİZ?
Alacağınız bilgisayarlı muhasebe kurs eğitimine gittiğiniz yerden bağımsız olarak aslında öğrenilecek konuları genel olarak belli başlı temel başlıklar altında toplayabiliriz.
1.Tek Düzen Hesap Planlanması
Bilançonun temellerine göre hesap oluşturma
Gelir tablosunun hesaplanarak şekillenmesi
Maliyetin hesaplanması
Hesap kodlarının ayrıntılı olarak teorik ve muhasebe programları üzerinde etkin olarak anlatılması
Hesapların kayıt edilmesi, raporlanması
2.Ticari İşletme ve Tacirin Teorik Anlatımı
Ticari işletme nedir?
Tacir nedir?
Tacir olma şartları nelerdir?
Tacirin hakları nelerdir?
Tacirin sınıflandırılması nasıl yapılır?
Tacirin sorumlulukları nelerdir?
Vergi dairesine karşı sorumluluklar nedir?
Sosyal Sigortalar Kurumu’na karşı sorumluluklar nelerdir?
3.Muhasebe Evrakların – Defterin Teorik Anlatımı
Defter tutma yükümlülüğü
Tutumu zorumlu olan evraklar
Birinci sınıf tacirlerin tutmakta zorumlu olduğu defterler
İkinci sınıf tacirlerin tutmakta zorunda olduğu defterler
İşletme defterleri
Defterlerin onaylanması
Defterlerin kayıtta düzenlenmesi ve zamanı
Defterlerin saklanması ve ibraz edilmesinden oluşan muhasebe evraklarıdır
4.Muhasebede Kullanılan Belgeler
Fatura-fişler
Sevk irsaliye belgesi
İrsaliyeli olan faturalar
Perakende satış belgeleri
Gider makbuzları
Serbest meslek makbuzları
Tahsilat makbuzları
Belgelerin temininin sağlanması
Belgelerin saklanması ve ibraz edilmesinden oluşan belgelerdir.
BİLGİSAYARLI MUHASEBE KURSUNUN DERS İÇERİKLERİ
Firma tanımlamasının yapımı
Stok kart açılımın yapımı
Stok fişi doldurulmasının uygulanması
Raporların incelenme aşaması
Cari kartı açılımın yapımı
Cari hesap fişlerinin doldurulma işlemi
Raporların incelenmesi
İrsaliyelerin kesilmesi
İrsaliyelerin fatura olarak yapılması
Raporların İncelenmesi
Fatura Kesimi
Raporların incelenmesi
Müşterilerin çek-senet işlemlerinin yapımı
Firma çek-senet işlemlerinin yapımı
Kasa işlemlerinin uygulanması
Kasa kartı açılımının yapılması
Nakit ödeme ve tahsilatların kayıtlanması
Banka işlemlerinin yapımı
Genel muhasebe kayıtlarının yapımı ve raporlara bakımını içerir.
Genel muhasebe kayıtlarının yapımı ve raporlara bakımını içerir.